Leiderschapsontwikkeling middels intervisie

Keesje Hoes, specialist Leiderschap- & Personeelsontwikkeling, Enexis

“Qidos voelde haarfijn onze manier van werken aan.”

Netbeheerder Enexis staat voor grote uitdagingen. Omdat de ontwikkeling daarvan nog onduidelijk is, wilde Enexis wendbaarder worden. Daartoe ontwikkelde Enexis de Leiderschapsbelofte die rust op vier pijlers: inspiratie, verbinden, leren en realiseren. Enexis vroeg Qidos om in co-creatie de aanpak samen vast te stellen en de intervisie groepen te begeleiden.

Naast de begeleiding van de bijeenkomsten, werden handige hulpmiddelen zoals een set kaarten met triggerende vragen, ingezet tijdens de intervisies. Enexis gaat nu verder met intervisie om de vier pijlers organisatie breed uit te dragen.

Uit reacties op de intervisiebijeenkomsten bleek dat deze ervaren waren als een waardevol cadeau. Enkele woorden vanuit de deelnemers na een intervisie; samenwerken, kwetsbaar opstellen, elkaar helpen en inspireren. Uniek dat er over de keten heen gekeken werd naar de verschillende bedrijfsonderdelen.

De samenwerking met Qidos is positief ervaren. Keesje Hoes: ““Qidos voelde haarfijn onze manier van werken aan en speelde daar prima op in. Ook de interventie was goed gekozen; praktijkgericht leren van directe collega’s in een vertrouwde omgeving en op een veilige manier.”

De Ruimdenker zorgt voor een beetje ruimte in je mailbox!

Vorige     Volgende