“Het Leiderschapstraject bracht veel energie, het was relaxed.”

Albert Kivits, directeur, De Bibliotheek Eindhoven

Door: Qidos

Bibliotheek Eindhoven transformeerde de afgelopen jaren snel van boeken uitleen naar een ontmoetingsplaats met talloze activiteiten. Het management vond dat daar ook een andere manier van leidinggeven bij hoort en vroeg Qidos hen daarbij te helpen.

Qidos ontwikkelde het Leiderschapstraject, bestaande uit themadagen en persoonlijke coaching. Elke themadag behandelde een ander onderwerp met als onderliggend doel persoonlijk leiderschap te vergroten. Daarnaast was er persoonlijke coaching.

Het Leiderschapstraject werd gevolgd door het MT + team en leidde tot meer resultaatgericht werken, een hechter team en samenwerken op een andere manier. Het zorgde er ook voor dan het team zich meer verbonden ging voelen met elkaar als maatschappelijke organisatie. Er ontstond een omslag naar verbinding maken met anderen.

Albert: “We hoorden alleen maar positieve reacties op het Leiderschapstraject. Sommigen vonden het zwaar. Begrijpelijk, omdat het soms lastig, confronterend of emotioneel werd. Ook daarom was het fijn dat er mogelijkheid was voor persoonlijke coaching.”

De samenwerking met Qidos beviel goed. “De persoonlijke aanpak en het snelle schakelen was fijn. Qidos bood een mooie combinatie van theorie en ervaring. Met dank aan de goede begeleiding van Karin Lombarts.”


De Ruimdenker zorgt voor een beetje ruimte in je mailbox!

Vorige     Volgende