Birgit Vandermeulen

Krachtig & verbindend

Ruimte …

In november 2009 vertelde een Qidos-klant me op een feestje enthousiast over Qidos met de aanvulling ‘Volgens mij pas jij daar goed bij’. Haar enthousiasme werkte nieuwsgierig makend en zette aan tot contact. Ze bleek volledig gelijk te hebben: in maart 2010 startte ik met een eerste projectopdracht bij Werk&Mantelzorg. Wel gehoopt en nooit voorzien dat nu, 12 jaar later, de verbinding zo sterk en stevig zou zijn, en dat we met zoveel plezier al jarenlang intensief samenwerken.

Krachtige mensen & verbindend leiderschap: twee begrippen met ongelooflijk veel facetten die verankerd liggen in het Qidos DNA. Dat maakt Qidos zo’n fijne club om voor en mee te werken. Martijn, Edwin en Ellis laten me vanaf de allereerste start fervent Qidos-aanhanger zijn door consistent ruimte en steun te geven, oordeelvrij te ontmoeten, m’n talenten te versterken door passende opdrachten, de samenwerking in woorden en daden te waarderen, aandacht voor de mensch Birgit te hebben en mee te bewegen met mijn levensontwikkelingen. Bijzonder om van mijn zoon, die nu een stage-opdracht voor Qidos doet, te horen dat hij hetzelfde in de samenwerking met Qidos ervaart. Over congruent leiderschap én partnerschap gesproken.

Krachtige mensen

Respectvol samenwerken versterkt het individu, daar geloof ik heilig in. Bij Qidos ervaar ik dat. De afgelopen 12 jaar heb ik me gesteund en uitgenodigd gevoeld in m’n ontwikkeling, het heeft me laten groeien als professional én als mens. Ik heb opdrachten kunnen doen die spannend waren en m’n growth mindset uitdaagden, soms zelfs tartten. Vernieuwende concepten vormgegeven, mooie organisaties van binnen gezien en prachtige mensen in hun ontwikkeling ontmoet. Een bijzonder hoogtepunt was het feit dat Qidos me oktober vorig jaar nomineerde voor de titel Loopbaancoach van het jaar. Deze nominatie voelde als een grote waardering voor het werk dat ik voor Qidos mag doen en de kansen die ik als professional krijg. Wat was het bijzonder om op donderdag 9 december 2021 tot mijn grote verrassing de Award te mogen ontvangen 😊. Allereerste Loopbaanpro Awards uit de historie uitgereikt – Werf& (werf-en.nl)

Verbindend leiderschap
Zo binnen, zo buiten. Daar waar we samen met klanten mooie leiderschapstrajecten vormgeven, begint het leiderschap bij onszelf. In het werk en in het dagelijks leven.

Een echte leider …

  • laat zichzelf zien
  • weet waar de eigen kracht ligt en zet dat als vliegwiel in voor de ontwikkeling van anderen
  • weet wat de eigen rode knoppen zijn en hoe daarmee onder druk te dealen
  • geeft mensen onvoorwaardelijk vertrouwen, veiligheid en rugdekking
  • heeft het primaire doel om de ander tot zijn of haar recht te laten komen met de organisatiedoelstellingen als context
  • weet wat er in het leven van de ander speelt en heeft daar oprechte structurele aandacht voor

Kortom: Als je jezelf goed kent kun je een ander echt tot groei laten komen. Van leider spelen naar leider zijn. Dat is waar verbinding met jezelf en met de ander werkelijk over gaat. En dat is waar Qidos van binnen en naar buiten, met hart en ziel voor staat!

Qidos-team

De Ruimdenker zorgt voor een beetje ruimte in je mailbox!