mobile logo

Na ruim 20 jaar met enthousiasme te hebben leidinggegeven aan organisaties, werk ik  tegenwoordig met veel plezier als organisatieveranderaar, trainer en coach.
Mijn voornaamste ervaring ligt in het begeleiden van veranderingen in organisaties én de mensen die er werken, met name in de publieke sector (kunst- en cultuur, gemeentelijke overheid, kinderopvang, onderwijs en IKC vorming).

Na op latere leeftijd mijn MBA te hebben gehaald, ben ik meer gaan vertrouwen op mijn innerlijk kompas en mijn rijk gevulde mand met levens-en werkervaring. Dat breng ik mee.

Mijn talent
Ik geniet het meest daar waar de mensen (individueel en in teams) in organisaties in beweging komen, waar ze de ruimte nemen en krijgen, en waar ze groeien. Ik ben een veranderaar met een creatieve aanpak. Daar ligt mijn kracht, deskundigheid en belangstelling.

Door goed te kijken, te luisteren en te analyseren weet ik me in korte tijd te verbinden met de opdracht en de mensen in een organisatie. Ik inspireer daar waar het kan, confronteer daar waar het moet. Ik schakel van strategisch niveau tot de werkvloer en alles wat daar tussen zit. Ik heb een luchtige, creatieve en onconventionele stijl. Met als belangrijkste doel het behalen van de beoogde resultaten.

 

Waarom Qidos
Ook ik houd van het woord ruimte. Ruimte om te ontwikkelen, te bewegen, ruimte maken voor anderen in hun ontwikkeling. Voor mezelf belangrijk en in mijn visie essentieel voor organisaties en de mensen die er werken. Ik vind het daarom inspirerend en verrijkend om bij Qidos aangesloten te zijn en zo ervaringen te delen, te leren en elkaar te helpen.

Trots op
Een van mijn voormalige collega’s zei het volgende: “als Mieke ergens voor gaat, dan doet ze dat voor de volle 100%. Ze onderzoekt, leest zich in en deelt haar visie. Zo ging het ook toen ze als directeur-bestuurder bij ons kwam. Ze zegt zelf dat ze destijds een organisatie aantrof in de ‘frozen rabbit’ stand en het motto werd: doen is het nieuwe denken! ‘DURF !’ leek Mieke te roepen: GA en DOE … het MAG!”.
Ik ben trots dat ze ging, dat ze durfde te groeien. Mooi om haar ontwikkeling te zien.

Wat bijna niemand weet
Ik ben van oorsprong een danser en destijds is mijn dansloopbaan tamelijk abrupt geëindigd. Vier jaar geleden ben ik weer gaan dansen, de Argentijnse Tango. Samen met mijn grote liefde. De cirkel rond. Volgen en leiden. Het leert me los te laten, lichter te worden, afgestemd te zijn én meer te genieten. Met deze letterlijk nieuwe beweging in mijn leven volgden daarna vele grote nieuwe stappen, waaronder een loopbaanswitch.