mobile logo

Het verborgen talent van mensen, teams en organisaties vrijmaken is één van mijn grootste passies. Dit kan niet zonder balans, vertrouwen en verbinding. Vanuit mijn persoonlijke ervaring – met vallen en opstaan – leerde ik dat de principes uit de Japanse krijgskunst aikido hierbij een geweldig hulpmiddel zijn. Daarom ontwikkelde ik de Aiki-methode waarbij de principes uit deze krijgskunst worden ervaren zonder daarbij de krijgskunst zelf te beoefenen. Hierdoor kan iedereen op een effectieve manier kalmte en overzicht behouden bij stress en weerstand. En met aanzienlijk minder inspanning presteren en een geweldige vitale en productieve omgeving creëren.

Mijn talent
Het leven bestaat voor mij uit verbindingen leggen. Één van mijn grootste talenten is om abstracte begrippen als leiderschap, in je kracht staan, persoonlijke daadkracht, persoonlijke effectiviteit praktisch en concreet te maken. Aikido gaat uit van de coördinatie van lichaam en geest. Doe dingen niet meer met kracht, maar vanuit kracht. Ik nodig mensen, teams en organisaties uit de stappen te nemen die nodig zijn richting het benutten van hun volledige potentieel. De naam aikido (合 気 道) zegt het al: vertaald betekent het ‘de weg van de harmonieuze levensenergie’.

Waarom Qidos
Via mijn bedrijf Aiki Coaching werk ik graag samen met Qidos en niet alleen omdat we allebei ‘Ki’ of ‘Qi’ in onze naam hebben dat levensenergie betekent. Wat opvalt binnen het Qidos netwerk is dat er altijd wordt gekeken naar wat het beste aansluit bij de actuele behoefte van de klant en die impact is zichtbaar en voelbaar. In mijn trainingen en masterclasses laat ik de ongekende kracht en wijsheid van het lichaam ervaren en dat past uitstekend als aanvulling op de trainingen en trajecten die Qidos aanbiedt. Deze toegevoegde waarde werkt.

Trots op
Ik ben er trots op dat ik met veel plezier en passie mijn levenslessen en de universele wijsheden uit de krijgskunsten via mijn Aiki-methode aan anderen kan overdragen. Ik leer mensen kalm te blijven in stressvolle situaties. Dit brengt meer zelfverzekerdheid, kalmte en mogelijkheden. Het is heel mooi om te zien als mensen werkelijk hun ongekende kracht ervaren zonder hun best te hoeven doen. Ik ben er trots op dat ik regelmatig berichten krijg van mensen die de Aiki-principes hebben toegepast en mij vertellen over hun wonderbaarlijke ervaringen. Ook vind ik het mooi dat er nog zoveel ruimte is voor mij om te blijven leren en groeien.

Wat bijna niemand weet
Vroeger reisde ik de hele wereld over met mijn rugzak. Nu vind ik het nog steeds leuk om te reizen en nieuwe plekken te ontdekken met mijn partner. Japan is wat dat betreft een bijzondere bestemming en niet alleen omdat dat daar de oorsprong van aikido ligt. Ik geniet ervan om in de natuur te zijn. Wat ook niet veel mensen weten is dat ik vrijwel elke dag in onze boomgaard met oude appel-, peren- en pruimenbomen en een moestuin te vinden ben. Ik geniet ervan om de in de boomgaard loslopende kippen, kalkoenen, konijnen en eenden te voeren en de verse eieren te rapen. De boomgaard is oase van rust en een welkome afwisseling van de hectiek van de dag.