mobile logo

- Case -

Nieuwe leervormen

Frans de Vries, trainee Ministerie van Binnenlandse Zaken, Rijksoverheid

“Het mooie van dit programma is dat mensen zelf heel gericht bezig zijn met leren wat ze willen leren.”

Het Qidos interactieve en innovatieve online leerprogramma MyQi is bij drie Rijksonderdelen uitvoerig getest. Het Nationaal Archief, de Raad voor de Kinderbescherming en het Ministerie van Sociale Zaken deden mee aan de pilots.

Duurzame inzetbaarheid staat als breed begrip al langere tijd hoog op de agenda van het Rijk. Persoonlijke ontwikkeling en nieuwe leervormen horen daar bij. MyQi paste perfect in de pilot opleiden en ontwikkeling. Het Rijk vond het mooie aan dit programma dat medewerkers zelf heel gericht bezig waren met leren wat ze wilden leren.

MyQi biedt plenaire bijeenkomsten, persoonlijke coaching en een online leeromgeving, waarbij de nadruk voor iedereen anders kan liggen. MyQi sloot aan bij wat men al deed aan persoonlijke ontwikkeling en de deelnemers waren enthousiast over de eigen regie die zij binnen MyQi hadden.

Frans de Vries, trainee ministerie Binnenlandse Zaken: “Het mooie van dit programma is dat mensen zelf heel gericht bezig zijn met leren wat ze willen leren.”

Lees meer over MyQi bij het Rijk in een eerder verschenen nieuwsbrief


Meer cases