mobile logo

- Case -

Tools voor loopbaanontwikkeling

Bart de Zwart, Programmamanager, A&O-fonds Waterschappen

“Qidos is enorm flexibel en goed in vraag gestuurd werken.”

Door toenemende automatisering, technologische ontwikkelingen en andere eisen verandert het werk en dus de loopbanen van medewerkers bij de Waterschappen. Stichting Arbeidsmarkt & Ontwikkelingsfonds Waterschappen merkte dat het loopbaangesprek tussen leidinggevende en medewerker vaak nog lastig was in de loopbaanontwikkeling van medewerkers. A & O wilde daar verbetering in brengen en vroeg daarbij ondersteuning aan Qidos.

De samenwerking met Qidos leidde tot ‘Loopbaan op peil: 5 stappen voor een goed loopbaangesprek’. Centraal in de aanpak staat een ‘praatkaart’ die leidinggevende en medewerker helpen het gesprek te vergemakkelijken. Het is een hulpmiddel om het gesprek te vergemakkelijken voor de mensen die daar moeite mee hebben. Naast de praatkaart kwam er een ondersteunende website www.loopbaanoppeil.nl en een filmpje over loopbaanontwikkeling.

De praatkaart is enthousiast ontvangen en wordt nu breed gebruikt binnen de waterschappen. Door de eenvoud en duidelijkheid triggert het zowel leidinggevenden als medewerkers om de kaart en bijbehorende website echt te gaan gebruiken, om de loopbaanontwikkeling van medewerkers bespreekbaar te maken en vooruit te kijken.

De samenwerking met Qidos is goed bevallen. ”Qidos is heel goed in het overbrengen van hun enthousiasme en daarnaast luisterden ze prima naar de wensen uit de sector. Ze kwamen zelf met ideeën, maar lieten aan ons de keuze. Qidos is enorm flexibel en goed in vraag gestuurd werken.”


Meer cases