mobile logo

- Case -

Nieuwe manier van werken

Monique Sturmans, hoofd Interne Communicatie, Robeco

De weerstand onder medewerkers sloeg om in enthousiasme.

Bij de verhuizing naar een gloednieuw pand, introduceerde Robeco ook meteen een nieuwe manier van werken: ’Activity Based Working’. Om dit in goede banen te leiden, ontwikkelde Robeco in cocreatie met Qidos een programma dat ook gezamenlijk werd uitgevoerd.

Het programma startte met een werkplekonderzoek dat inzicht gaf in uit te voeren taken. Een programma voor managers gaf tools ter voorbereiding op de nieuwe manier van werken als manager. Hoe zorg je er als manager voor dat de teamcohesie bij Activity Based Working blijft bestaan? En welke rol heeft de manager om medewerkers voor te bereiden op de verhuizing en een nieuwe manier van werken? Welke risico’s zijn er voor een team en hoe zijn deze te verzachten?

Het programma omvatte ook een ‘First Experience’. Een rondleiding en workshops in het nieuwe gebouw om medewerkers van tevoren gerust te stellen en hen te laten ervaren hoe het daar is. De workshops richtten zich op gedrag zoals: hoe spreek je elkaar aan als er in een stilte zone iemand aan het bellen is, of als in jouw teamzone iemand aanschuift aan een werkplek. In de workshops was ook aandacht voor het inplannen van activiteiten en effectief werken door de juiste werkplek te kiezen.

Monique Sturmans, hoofd Interne Communicatie: “Qidos heeft het afgelopen jaar meegedacht, geholpen en uitgevoerd wat we voor ogen hadden. Toen we met dit project startten, was de weerstand onder de medewerkers groot. Deze is gelukkig omgeslagen in enthousiasme.”


Meer cases