Start eenvoudig het goede gesprek

De Qidos Feedbacktool

Qidos heeft een handige tool ontwikkeld voor medewerkers om feedback te vragen aan collega’s, leidinggevenden en externen: de Qidos Feedbacktool. Het doel is een goed gesprek te stimuleren en te verbeteren. Het geven van feedback aan een collega of leidinggevende kan best een hele opgave zijn en hierbij kan de drempel hoog liggen om het gesprek aan te gaan met elkaar. Door gebruik te maken van de Qidos Feedbacktool wordt deze stap een stuk kleiner en eenvoudiger om te zetten.

Het belang van feedback

Waarom is het gebruik van de Qidos Feedbacktool zo handig? Om deze vraag te beantwoorden kijken we eerst naar het belang van het geven van feedback. Uiteraard zijn er veel voordelen verbonden aan het geven van feedback binnen de organisatie. Wij zetten de voordelen voor je op een rijtje:

Verbinding binnen de organisatie

Door feedback te vragen en te geven, wordt de persoonlijke band tussen medewerkers en de organisatie gestimuleerd. Deze band zorgt ervoor dat de medewerker zich meer betrokken voelen tot de organisatie. Dit resulteert er vervolgens in dat de medewerker gemakkelijker en sneller zijn/haar doelen behaalt.

Verbindend leiderschap

Via de Qidos Feedbacktool krijgen leidinggevenden inzichten in hoe je het doet als leidinggevende. Dit kan men vervolgens toepassen in de praktijk. Wil je meer ontwikkelen leiderschap? Neem dan een kijkje op de expertise pagina over verbindend leiderschap

Persoonlijke ontwikkeling

Zodra de medewerker feedback ontvangt, wordt hij/zij aangesproken op ontwikkelpunten. Dit zorgt ervoor dat er een leer -en ontwikkelomgeving wordt gecreëerd waarin de medewerker het best tot zijn recht komt. Dit verbetert ook de sfeer op de werkvloer. 

Blijven innoveren

Kom er snel achter wat verbeterd kan worden. Transparant zijn over het beleid en blijven innoveren is van belang in hedendaagse organisaties. Door het beleid te blijven verbeteren naar aanleiding van de ontvangen feedback, behoudt je tevreden medewerkers.

Het goede gesprek

Om een goed gesprek tussen medewerker en leidinggevende of collega’s onderling te hebben, helpt (360 graden) feedback. Deze feedback vormt een waardevolle input voor het goede gesprek. Met de Qidos Feedbacktool stimuleer je dus het goede gesprek binnen de organisatie en behoud je de laagdrempeligheid. 

Wat biedt de Qidos Feedbacktool?

Via de persoonlijke omgeving van de organisatie kunnen alle medewerkers feedback vragen aan collega’s en externen op hun talenten/krachten en ontwikkelpunten. Deze input kan worden benut voor het ontwikkelgesprek/ontwikkelbudget. De korte vragen die in de Qidos Feedbacktool staan kunnen worden aangepast aan jouw organisatie. De medewerkers binnen de organisatie bepalen zelf wie zij vragen om de Qidos Feedbacktool in te vullen. Reacties kunnen zij direct zien en als PDF downloaden. Erg handig om mee te nemen naar het functioneringsgesprek.

Waarom de Qidos Feedbacktool inzetten in jouw organisatie?

Elkaar stimuleren binnen de organisatie om te leren in de praktijk is cruciaal. Hierbij geldt dat een open en veilige onderlinge sfeer aanwezig moet zijn om dit te realiseren. Door op een aansprekende manier medewerkers aan te zetten tot actie, houd je op een stimulerende wijze het belang van feedback op de agenda. Hierbij moet het geven van feedback aan elkaar laagdrempelig blijven voor medewerkers.

Meer weten?

Wil je je medewerkers ook de kans geven zich persoonlijk te ontwikkelen op een laagdrempelige manier? Neem dan even contact met ons op. We laten graag in een demo-versie zien hoe het werkt.