mobile logo

Ontdek Jouw APK, het nieuwe trainingsconcept van Qidos

Door: Edwin Brink

Frisse ontwikkelingen bij Qidos! 2018 wordt een interessant jaar voor ons, want we gaan een nieuw concept uitbouwen. Op 19 februari geven we een vervolg aan Jouw APK, een traject waarin we individuele werknemers meer zicht geven op hun Authentieke Persoonlijke Kracht (APK).

 

Het idee achter Jouw APK

Jouw APK zet deelnemers aan het denken met vragen als: waar kom je vandaan, waar wilde je ook alweer naartoe, en moet je daarvoor nog dingen aanpassen of obstakels uit de weg ruimen? Daarbij geven we extra aandacht aan eigenheid, dat wat authentiek aan hen is. Hun persoonlijke drive, hulpbronnen, voorkeuren, en manier van dingen doen. Waarom? Omdat we er bij Qidos sterk in geloven dat je, als je vanuit die authentieke kracht handelt, vaak betere resultaten bereikt met minder inspanning en stress. En dat zorgt er weer voor dat je duurzaam inzetbaar blijft.

 

Speeltuin en uithangbord

Jouw APK voelt echt een beetje als onze speeltuin. Een concept waarin we mensen meer zicht geven op hun eigen kracht, en hen helpen om die meer ruimte te geven. Het is een praktisch hulpmiddel waarmee mensen op een energieke, andere, duurzame manier met hun eigen ontwikkeling bezig kunnen zijn. Daarnaast is het natuurlijk ook een mooi uithangbord voor ons hoofdthema Krachtige Mensen. Dat thema hadden we al een tijdje, maar in 2018 gaan we hier weer een frisse invulling aan geven. De eerste stap in die richting is inmiddels gezet, met een verkennende blog over het thema: wat zijn dat voor types, die krachtige mensen?

Mooie plannen met Jouw APK

Dat is nog niet alles: Jouw APK brengt ons op allerlei ideeën! Zo hebben we inmiddels al een eerste in company variant geïmplementeerd. En we gaan twee gratis plekken creëren voor mensen die eigenlijk geen budget hebben maar het wel goed kunnen gebruiken, bijvoorbeeld als ze na langdurige ziekte of werkloosheid weer gaan reïntegreren. Past mooi binnen ons initiatief BetrokkenTijd. In dat kader overwegen we ook om de training kosteloos aan te bieden aan medewerkers van goede doelen.

Sowieso interessant om trainingen af te stemmen op specifieke groepen, toch? Een APK-traject voor leidinggevenden, voor medewerkers van zorginstellingen, voor trainees… En zou Jouw APK niet een prima aanvulling zijn op de arbodienst, in het kader van ‘voorkomen is beter dan genezen’? Op die manier kun je je medewerkers jaarlijks aanmelden voor een APK-traject, zodat ze regelmatig een verfrissend reflectiemoment in kunnen plannen.

Enfin, je ziet het: we zijn behoorlijk op dreef! Het is een inspirerend concept dat nog heel veel kanten op kan.

 

Wil je ook meedenken, meetesten, mee evalueren?

Als gewaardeerde opdrachtgever krijg je voorrang! Zoals je van ons gewend bent ontwikkelen we dingen graag samen met onze klanten door. We hechten grote waarde aan bruikbare feedback – bijvoorbeeld hoe Jouw APK nog meer ingezet kan worden – en zouden daarom graag horen wat jouw medewerkers ervan vinden.

Wil je zelf meedoen, of een paar medewerkers mee laten draaien op 19 februari, of mogen we Jouw APK testen op een complete afdeling binnen jouw organisatie? Dan horen we graag van je. Neem in dat geval contact op met Edwin Brink via edwin@qidos.nl of bel: 06-57562061.

We zijn benieuwd wat hier allemaal uit rolt ☺. 2018 wordt hoe dan ook een jaar vol energie en samenwerking!

Terug naar overzicht

Meer blogs