mobile logo

Uitgerust of uitgeblust op vakantie?

Door: Edwin Brink

Zo langzamerhand komt de zomervakantie in zicht en kunnen we genieten van enkele weken heerlijk niets doen of juist actief bezig zijn. Begin jij vol energie aan je welverdiende vakantie? Of behoor je tot de groep mensen die zich uitgeblust door de laatste weken voor de vakantie heen sleept?
Het verschil tussen energiek of uitgeblust aan je vakantie beginnen, hield me de laatste tijd bezig. Ik vroeg me af waardoor dat kan ontstaan. Want sommige mensen hebben nergens last van, terwijl anderen zich van vakantie naar vakantie moeten slepen.

Kiezen
Natuurlijk, ik spreek alleen voor mezelf en wat voor mij werkt. Want ik begin vol energie aan mijn vakantie. Zelfs nadat de afgelopen maanden hectisch waren vanwege verkoop huis, aankoop ander huis, verbouwing, verhuizing én talloze mooie projecten voor Qidos. Jezelf kunnen zijn en plezier in je werk hebben, zijn belangrijke factoren. Ik kan kiezen welk project ik wil doen, dus werk ik altijd aan iets dat me energie geeft. Bij netwerkorganisatie Qidos is dat natuurlijk ook gemakkelijk: de organisatie is snel, de lijnen superkort en de mogelijkheid om bewust te kiezen voor een project dat me aanspreekt. Ik besef dat niet iedereen in zo’n luxe positie verkeert.
Wat me ook helpt om energiek te blijven is gezond eten, voldoende water drinken en lekker te ontspannen zodra dat kan. Zelf ben ik dan het liefst in de natuur, lekker met de honden naar het bos. Ik werk bewust aan mijn energiebalans gedurende de werkweek.

Ga op zoek!
Wie continu op zijn/haar tenen moet lopen vanwege de hoge werkdruk, ervaart stress en dat vréét energie. Ben jij zo iemand die zich van vakantie naar vakantie sleept? Zorg dan voor meer dingen in je leven die je energie geven! Ga voor jezelf na wat dat is of zou kunnen zijn, en probeer het gewoon. Heb je in je werkzaamheden niets te kiezen? Zoek dan naar dingen die je wél kunt beïnvloeden, zoals werken met collega’s die je energie geven of benut elk vrij moment om dingen te doen waar je energie van krijgt.
Ben je uitgeblust, probeer het dan gewoon. Want ik gun iedereen een energiek begin van de vakantie!

Terug naar overzicht

Meer blogs