mobile logo

Voorbeeldgedrag

Door: Edwin Brink

Ooit vond ik deze parabel over voorbeeldgedrag: Jaren geleden kwam een moeder met haar zoon bij een wijze man en vroeg: “Mijn zoontje moet van de artsen stoppen met snoepen, maar hij is dol op suiker. Zou u tegen mijn zoontje willen zeggen dat hij geen snoep en suiker meer moet eten?” De wijze man zei: “Komt u over twee weken maar weer terug. Na twee weken kwam de moeder met haar zoontje weer bij de wijze man. Hij keek de jongen lang en diep aan en zei: “Jongen, alsjeblief, stop met snoepen.” En de jongen zei: “Oké.” De moeder vroeg verbaasd: “Is dat alles?, is dat alles wat u kunt zeggen. Kon u dat twee weken geleden niet al zeggen?” De wijze man zei: “Nee, twee weken geleden snoepte ik zelf nog. Ik kan iemand niet zeggen te stoppen met snoepen als ik zelf nog snoep.”

Ik vind voorbeeldgedrag de sleutel tot succesvolle organisatieontwikkeling. Om goede voorbeelden aandacht te geven is het noodzakelijk dat je wel weet welke richting je op wilt als organisatie. Pas dan kun je immers een vertaling maken naar wat dit betekent voor het gedrag van medewerkers. Echte dienende leiders zijn de belichaming van deze ontwikkelrichting of visie. Het zichtbare gedrag van deze leiders is congruent met wat ze zeggen.

Ooit ontmoette ik een leider die vond dat onafhankelijkheid van medewerkers belangrijk was, een prachtig streven. Ik geloof ook echt dat hij dit wilde bereiken. Maar wat ik zag was dat hij juist afhankelijkheid creëerde, in ieder geval bij mij. Bij vrijwel elke bijeenkomst was hij degene die centraal op het podium stond. Als iets anders liep dan hij wilde werd het weer teruggedraaid naar zijn visie. Hij is hierin ook vaak succesvol, dus was er geen noodzaak om zijn gedrag aan te passen, toch?

Ondernemende, onafhankelijke en authentieke medewerkers zijn hard nodig om mee te gaan met de steeds sneller veranderende context van organisaties. Als dit gedrag ook gewenst is in uw organisatie, wie is of zijn dan het voorbeeld? Worden deze mensen echt door dienend leiderschap gesteund in dit gedrag?

The action speaks louder than the words (Keb’ Mo’)

Edwin Brink

Terug naar overzicht

Meer blogs