mobile logo

Sta jij in je kracht?

Door: Edwin Brink

Afgelopen jaar heb ik mogen werken aan een ontwikkelprogramma voor medewerkers ‘In je kracht! van 20-70’. Mooi om te merken dat ook door het ontwikkelen en uitvoeren van dit traject ik zelf ook steeds meer in mijn kracht kwam. Onderling vertrouwen, vrijheid en gemeenschappelijke visie over het waarom van het programma met collega’s en opdrachtgever waren geweldige randvoorwaarden om echt mezelf te kunnen zijn. En logischerwijs werd dit programma dus ook een succes!

Ik ervaar dat als je in je kracht staat, je de dingen doet met plezier en succes hebt zonder dat je bezig bent met dat succes. De tijd gaat als vanzelf. Je benut je talent en geniet van de dingen die gebeuren. Het is een prachtige ervaring! Werk doen dat je oprechte voldoening geeft is volgens mij niet alleen voor hoogopgeleide kenniswerker weggelegd.  Iedereen zou dit moeten kunnen.  Wellicht dat de één er iets meer moeite voor moet doen.  Werk is immers een prachtige leerschool om jezelf te ontwikkelen en je talent in te zetten!

De praktijk is helaas vaak anders….

Bezig zijn met vragen als ‘Sta ik in mijn kracht? Doe ik de dingen die ik belangrijk vind? Doe ik waar ik echt goed in ben?’  zijn wat mij betreft vragen die je jezelf regelmatig dient te stellen als je met plezier wil blijven werken en duurzaam inzetbaar wil blijven.  Eigenaarschap nemen voor je eigen loopbaan, kritisch zijn en het lef hebben om keuzes te maken.  Hiervoor zijn kritische spiegels nodig, mensen die je confronteren met (ineffectieve!) gedachten. Dat is nu juist waar het programma ‘In je Kracht! van 20-70’over ging.  Ruimte nemen voor reflectie. Bewust bezig zijn met keuzes die je wel of niet maakt. Deelnemers werden hierbij geholpen met het ‘ inzetbaarheidkompas’ bestaande uit 6 thema’s en bijbehorende werkvormen.

Regelmatig kom ik mensen tegen die niet kunnen benoemen waar ze goed in zijn. En als ze het weten vinden ze het vervelend om zich hiermee te profileren.  Ik zou graag willen dat er in teamgesprekken en met leidinggevenden vaker de vraag wordt gesteld ‘wordt mijn talent nu goed ingezet om onze doelen te behalen’?

Daarbij is het goed om rekening te houden met je persoonlijke ontwikkeling en levensfase, met maatschappelijke ontwikkelingen en de ontwikkelingen binnen je organisatie. Oog blijven houden voor wat er om je heen gebeurt en wat dat betekent voor jou en je vak/functie.

In je kracht blijven staan is dus hard werken, een continu proces.  De uitdaging is om het leuk en laagdrempelig te houden: het is heel gewoon om het over ‘in je kracht staan’ te hebben met je collega’s en leidinggevenden.  En elkaar te ondersteunen om in je kracht te blijven!

Ik wens je een prachtig 2011 met daarin vele momenten van ‘In je kracht staan’!

 

Terug naar overzicht

Meer blogs